Om EXPL

Vi vil gennem ekstremsport forsøge at udforske vores grænser – både mentalt og fysisk – og bruge EXPL-bloggen her til at dele udforskningerne med dig!

Følg vores Facebook page ved at trykke her!

Målet er, at vores tanker og oplevelser vil inspirere, motivere og måske endda få andre til at udforske deres grænser.

EXPL er til daglig drevet af Andreas, Christian Nørfelt & Jacques Dehnbostel, men andre løbere vil fra tid til anden gæste som gæstebloggere og bringe deres erfaringer og eventyr.

Andreas

Elsker: Cola, løb, (især slutningen på et langt løbepas) mad og planlægning af løb i fremtiden!

Bruger tid på ved siden af løb: Studerer på IFI, Idrætsunderviser på Nærum Gym, venner, familie..

Fokus i min træning i øjeblikket: Blandet distancer indenfor terræn løb, med fokus på teknik og mængde

Jeg er sponsoreret af Salomon Danmark og derved en del af Team Salomon Danmark. Grundet sponsoratet vil jeg ikke stå for test af udstyr, grundet risiko for subjektive vurderinger. Vurderinger vil jeg lade gæstebloggere stå for i stedet.

Naturen har især fra teenageårene haft stor betydning for min hverdag, og som mange andre været på adskillige kano-, vandreture mm. Tidligere har jeg ligeledes besteget bjerge sammen med Jonas og Thomas i både Himalaya, på Borneo, Alperne og ikke mindst Mustagh Ata på 7546 meter (42. højeste bjerg i verden):

View over toppen

Toppen af Mustagh Ata, 7542 m

Jacques

Arbejder til dagligt i Løberen i Lyngby, og har løbet siden jeg var 14 år. For mig er det ikke nødvendigvis distancen eller tiden der skal afgøre hvor hårdt det er – det kommer meget an på hvor meget arbejde der lægges i det. Jeg har bare erfaret, at for mig kan jeg ligge det bedste arbejde i en længerevarende aktivitet. Det er bl.a. årsagen til at jeg i den sidste tid har deltaget i løb som Nordisk Extrem Marathon, Trans Gran Canaria, Bornholm Hammer Trail, Western States 100 (pacer for Leon S. Hansen) og Transalpine Run.
994528_10152077185904622_299724923_n

Christian Nørfelt 994026_583189045051151_447320428_n-1

Er ret ny som løber. Har min sportslige baggrund i undervandsrugby på eliteniveau, hvor løbetræning, styrketræning og crossfit har indgået som et supplement. Så kom der børn ind i billedet – 2 styks – og dermed også mindre tid til træning. Her passer løbetræning fint ind, da det er så fleksibelt og kan varieres på utallige måder.
Det er min anden sæson som trail- og ultraløber og jeg synes, at det langt hen ad vejen er et fantastisk miljø. At det lige var trail, som jeg faldt for hænger nok sammen med min friluftsbaggrund, der har været en del af mig siden jeg var barn og drog på mine første vandreture i Lapland.
Til daglig bor jeg på Frederiksberg med min lille familie, hvor jeg også underviser på en folkeskole.

 

 

 

 

 

Advertisement

23 responses to “Om EXPL

 1. Pingback: Interview med den danske Mr. Spartathlon | ultrarun.dk

 2. Hej Thomas og Andreas

  Spændende at læse om jeres træning og løb.
  Jeg er med arrangører af en af danmarks barskeste og smukkeste Trail Marathonløb. Thy Trail Marathon. Dette kunne være intressant for jer.
  Se mere på http://www.thyrace.dk hvor også Adventure Race “Thy til lands til vands og i lufts ” og Thy Challenge er samlet.
  God træning og løb.
  Glædelig jul og godt nytår.
  Venlig hilsen
  Flemming Søvndal Nielsen

  • Hej Flemming
   Tak for din kommentar! Vi har godt set på Thy Trail Marathon, men kan desværre ikke deltage i år. Måske vi kommer forbi i 2013. Jeg håber i hvert fald, at I får afholdt et rigtig fedt løb og mange kommer og deltager.
   God træning herfra også.
   Mvh. Thomas

 3. Hej Thomas og Andreas,

  Mange tak for en super fed side.

  Hvilket ur bruger I til træning og konkurrence ift. måling af tilbagelagte højdemeter?

  På forhånd tak

  Ulrik Skyum
  Cand. scient Idræt & Sundhed, SDU Odense

  • Hej Ulrik
   Tusind tak for rosen, fedt at du synes om bloggen!
   Vi bruger begge et Suunto X6 ur til at måle højdemeter, et ur vi har brugt i flere år til både løb og bjergbestigning. Generelt kan jeg anbefale Suunto til trail brug, det går det super godt! Skal du med på trail campen til april? Der er stadig ledige pladser..
   – Andreas

  • Hejsa
   Tak for din besked! Glad for at høre at du følger både indlæg og træning.. Og glæd dig, for i den kommende periode bliver der skruet op for intensiteten:)
   Fedt link du fandt, bliver helt sikkert brugbart hvis vi skal overleve! Har du selv planer om WS100?

   • Fascineret af ultraløb og de distancer/elementer det indebærer. WS100 er jo et af de fedeste og et ikon indenfor genren. Men der kommer vist til at gå nogle år med træning, før jeg selv bliver klar til at prøve kræfter med ultralløb. Indtil da må man jo drømme og følge andres togter 🙂
    Hilsen
    Steffen

   • Ok – jeg ønsker så held med træningen, i håb om at du en dag også får fornøjelsen af at deltage og gennemføre et ultra. Skriv endelig hvis du mangler viden, inspiration til træning eller andet – så vil jeg gøre mit bedste:) Kan kun anbefale at det – der følger så meget fantastisk med i “pakken”!

 4. Pingback: Western States 100 | ultrarun.dk

 5. Hej Thomas

  Det lyder godt. Har du en mail, hvor jeg kontakte dig ang. produkttest?

  Mvh

  Morten

 6. Hej Andreas,

  Vi talte kort sammen til visningen af ULTRA i Kbh og du nævnte, at du i januar ville vide om ULTRA udkommer på DVD eller på dansk TV ? – eller om vi andre på en eller anden måde kan få fat i ULTRA og benytte den til motivation fremadrettet.

  Iøvrigt tak for en fantastisk film.

  God vind fremad……

  Morten

  • Hej Morten

   Tak for dine rosende ord. Inden for de næste 2 uger skulle jeg gerne have en formodning, dog pga ferie har alt stået stille. Men den kommer ud, det er sikkert. Håber du kan vente lidt endnu, og jeg skal nok give lyd fra mig her på bloggen så snart jeg kender svaret.
   – Andreas

 7. Hej
  jeg skriver på vegne af mandecentret som I så fint nævner i jeres artikel om Lescley, kunne vi evt være så heldige at få en link fra artiklen til vores website, og må vi gerne lægge en link fra vores website til den nævnte artikel ?=)

  Har prøvet at finde en mail adresse så jeg kunne rette henvendelse, men jeg kan ikke finde den =)

  • Hej Anna
   Jeg er ikke helt sikker på hvilket link du søger, er det noget jeg skal hjælpe med? Du er mere end velkommen til at bruge al materiale samt linke til denne blog:)
   – Andreas

 8. Hej.
  Kan man købe din dvd (Ultra) i box uden Salomon flasken, da jeg gerne vil have den i en hard box.
  – Morten

   • Hej Andreas.
    jeg købte dvd’en d. 4-6 og har siden gået og ventet på den skulle komme en accept på mail og dumpe en dvd ind af døren..
    men igen af delene er sket.
    hvad er status?

    Hilsen Morten

   • Hej Morten. Jeg undskylder ventetiden, har været bortrejst hvilket har forsinket processen. Filmen ligger nu hos Post Danmark, og du vil inden for kort tid modtage filmen.
    Tak for dit køb

    – Andreas

 9. Hey Boys

  Vil høre om I kan anbefale nogle hjemmesider/bøger/steder/klubber at sørge viden hvis man gerne vil kaste sig ud i ultraløb?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s