Interview: Christian Nørfelt

Christian er netop blevet en del af teamet bag bloggen samt Facebooksiden ‘Team Trail Copenhagen‘, og derfor var det ekstra oplagt at tage en snak med Christian om hvad han går og laver – og hvorfor han dog bruger al sin fritid (næsten) på at løbe rundt i de danske skove:) Rigtig god læsning – og ønsker man musik i baggrunden, så tænd for youtube vinduet i bunden inden du begynder at læse:)

– Fortæl lidt om dig selv

Jeg er 31 og bor på Frederiksberg med min kæreste og vores to børn på hhv. 1½ og 5 år. Jeg er uddannet lærer og friluftsvejleder og jeg underviser på en folkeskole på Frederiksberg.

960014_583154845054571_93138100_n

De fleste ved at du fokuserer på løb i dag. Men hvad har du lavet tidligere?

Jeg kom ret sent i gang med organiseret idræt. Jeg har altid været glad for at røre mig, men har ikke selv sporty forældre og havde ikke flair for fodbold som barn – eller nu, for den sags skyld. Derfor var det ikke selvfølgeligt, at jeg skulle gå til sport som barn. Men da jeg var omkring de 14 startede en af mine gode venner til dykning og det hoppede jeg med på. I klubben spillede de undervandsrugby for at holde sig i form og det begyndte jeg også på og blev hurtigt glad for det. Det er en lille sport i Danmark og relativt hurtigt var jeg til udtagelsestræning til U21-landsholdet. Jeg kom dog ikke med det første år, jeg forsøgte, men det efterfølgende år gav jeg træningen en skalle og var med på ungdomslandsholdet de følgende to år. Det var faktisk pga. ungdomslandsholdet at jeg kom i gang med at løbe, for det skulle til for at forbedre formen. Men løb var stadig kun et supplement. I mit voksenliv er det blevet til ca. 8 år med undervandsrugby på eliteniveau for Politiets Idrætsforening (PI), hvilket har kastet 6 DM guldmedaljer af sig, samt et par i en lidt mere kedelig farve… Sideløbende med undervandsrugbyen har jeg løbetrænet og styrketrænet, samt dyrket crossfit, da det kom til Danmark. Men indtil sidste år var løbetræningen kun et supplement til undervandsrugbyen. Efter vi fik barn nummer to sidste år havde jeg brug for en mere egoistisk og fleksibel sportsgren at dyrke, så jeg meldte mig ud af crossfitcenteret, lavede mit eget lille træningsareal i min gård på Frederiksberg og optrappede løbetræningen. Jeg træner heller ikke undervandsrugby mere, men har spillet lidt kampe for 2. holdet sidste år for hyggens skyld.

297448_10150322944477245_455719427_n

– Hvorfor løber du terræn, og hvordan finder du udfordrende trail nu hvor du bor i Kbh?

Jeg løber trail, fordi det er sjovere end asfalt – synes jeg i hvert fald. Ved en tilfældighed faldt jeg over Salmons Trail Tour finale i 2011 og jeg var hooked med det samme. Det er fedt at være med i en sportsgren, der stadig er lille og uskyldig, hvilket mærkes på den venskabelige stemning til de forskellige løb. Og fordelen ved at være med i en lille niche-sport er jo også, at jeg hurtigt kan være med i klassementet, selvom jeg som sådan ikke er en hurtig løber. Mange dygtige løbere, der træner o-løb eller på asfalt, har ikke skiftet til trailverdenen endnu, hvilket giver såkaldte supermotionister som mig en chance. Desværre bliver det ikke til meget trail i København. Jeg løber noget bakketræning i Frederiksberg Have og Søndermarken og ellers får jeg en masse flade kilometer på asfalt. Men af og til kører jeg i skoven og løber på nogle af MTB-sporene nord for København, hvilket jeg elsker! Sporet i Rude Skov er et af mine favoritter, hvis jeg putter lidt ekstra bakker på. Nedløb er åbenbart et af mine specialer.

1146246_10151750237522210_1347815287_o

– Du skal deltage i Ice Trail til februar i Lapland. Hvad er dine forventninger?

Jeg føler mig enormt heldig at have vundet den startplads til løbet, som Salomon udloddede. Samtidigt er jeg også lidt skræmt over den store udfordring, som løbet byder deltagerne. Jeg forventer en fantastisk naturoplevelse og en udfordring, der vil teste mig til det yderste, både fysisk og mentalt. Jeg håber selvfølgelig at gennemføre i god stil, men jeg har absolut ingen ambitioner om placering eller lignende. Det bliver første gang jeg skal løbe så langt (230 km. på 4 etaper) og det er også første gang, at jeg løber et etapeløb. Og så er det også første gang, at jeg skal løbe med rygsæk, da vi selv skal bære det meste af vores bagage minus vores sovepose og tøj til lejren. Når jeg lægger alle disse udfordringer sammen: Oppakningen, distancen, etaperne, terrænet og især muligheden for ekstrem kulde, så er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed, før jeg gennemfører. Men jeg satser på at det lykkes!

994026_583189045051151_447320428_n-1
_______________________

Tusind tak til Christian for dette spændende interview – og tak fordi at du vil dele dine oplevelser med os andre!

– Andreas

Reklamer

2 responses to “Interview: Christian Nørfelt

  1. Good day very nice site!! Man .. Excellent .. Superb ..
    I will bookmark your site and take the feeds also?
    I am satisfied to search out numerous useful info here within the submit, we’d like work out extra techniques
    on this regard, thanks for sharing. . . . . .

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s