10-20-30 GO!

10-20-30!!! – Eller måske rettere sagt 30-20-10 er åbenbart det nye sort når det kommer til interval træning. De nye indspark inden for intervalløb kan man læse i den nye bog ”verdens bedste og nemmeste løbetræning”, der på 144 sider har som mål at inspirere nybegyndere til en mere sjov, ny og effektiv løbetræning – men som bestemt også  kan gavne erfarne løbere af alle typer. Et af de nye indspark lyder så på 30 sek lunt, 20 sek løb i moderat tempo efterfulgt af 10 sek sprint. Efter 5 gentagelser holdes 2 min pause, inden at øvelsen gentager sig 2 eller 3 gange.

10-20-30-event-bog

Årsagen til at jeg bringer denne bog op, er da jeg i det sidste halve år for alvor har fået øjnene op for intervalløb i alle dens former, grundet de gavnlige effekter som intervalløb kan bidrage med – også selvom at man løber langt. Derudover er det ikke hvem som helst der står bag! Professor Jens Bangbo og hans team af ph.D studerende (Institut for Idræt og Ernæring) har i en årrække forsket i de gavnlige effekter ved intervalløb ved at teste på 200 løbere fra hele landet. Resultateterne fra forskningen er samlet i denne bog, der kan købes på saxo.dk.

Om intervalløb gavner langdistanceløbere er til dato stadigvæk et omdiskuteret emne, og blandt de fleste jeg kender til, benytter man ikke intens intervaltræning som en fast del af ugeprogrammet. Det er dog heller ikke alle former for intervaller jeg vil mene at langdistanceløbere får gavn af. De korte har typisk en anaerob effekt, hvorimod lange intervaller (1000 m < X) kan gavne til aerobe processor og ved bl.a. at hæve ens maksimale iltoptagelse markant hurtigere, sammenlignet med moderat aerob træning. Og selvom at man måske ikke konkurrere omkring ens maksimale iltoptagelse, vil det stadigvæk gavne, da ens relative belastning ved en given hastighed, nedsættes. Og nej, intervaltræning er bestemt ikke kun for nybegyndere eller moderat trænede atleter, se selv nedenfor (Kilian i gang med intens intervaltræning)

Kilian intens training

Ønsker man lidt inspiration til klassisk intervaltræning, så tjek motion-online her! Sidst skal det nævnes, at jeg fremadrettet vil invitere alle interesserede til intervaltræning i Kbh – stay tuned, og god intervaltræning!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s