UTMB/CCC/PTL/TDS

Er overskriften i koder? Nej slet ikke, der er blot tale om weekenden over dem alle, nemlig weekenden hvor de nok største løb inden for ultra trail afvikles i Chamonix området, af The North face. Her mødes de bedste af de bedste, for at dyste mod hinanden og ikke mindst mod den ubarmhjertige natur der venter på sporet – bjerglandet Alperne! Modsat mange andre bjergkæder, er Alperne stejle og spidse, samtidig med at flere skyder op over 4000 m. Klimaet er utroligt skiftende, hvilket kan vende alt fra solskin og smil på læberne, til en mudret og måske demotiverende oplevelse for mange af de trætte atleter, der kæmper sig igennem distancerne.

Foto: U-run.fr

Foto: U-run.fr

De fire løb præsenteret:

  1. CCC – 100 km 5950 hm+
  2. UTMB – 168 km 9600 hm+
  3. TDS – 119 km 7250 hm+
  4. PTL – 300 km 24.000 hm+ (Makkerløb)

Igen i år er topatleter samlet til at dyste på UTMB distancen, såsom Timothy Olson, Seb Chaigneau, Mike Foote, Jonas Buud, Mike Wolfe etc. Så nu må vi krydse alt hvad krydses kan, for at vejret i år arter sig! Læs mere om UTMB’ preview her! I år er der, med stor glæde, også en masse danske deltagere. Tjekker man listen, popper flere trail venner op, men også en masse jeg ikke kender. VILDT at i alt 26 danskere skal prøve kræfter med ruterne, så er Danmark da meget godt repræsenteret! Rigtigt spændende bliver det bl.a. at følge de 3 garvede bornholmere, der skal deltage i det ekstreme PTL. Kim Rasmussen, Jakob Vestergaard og Stephan Grabow har åbenbart mod nok, og shit jeg tror at det bliver den vildeste team oplevelse. Det skal prøves en dag! Vi/EXPL vil jagte en løbsrapport fra teamet i den kommende fremtid!

Som kort nævnt, har alperne de sidste par år ikke præsenteret det smukkeste løbsvejr man kunne ønske sig. Det indtryk får man bestemt også i denne film fra Seb (The North Face), som også stiller klar i år. Regn, mudder, kulde – og ikke mindst afkortning af ruten af sikkerhedshensyn. Tjek videoen her:

Sidst men ikke mindst, er der her endnu en lille video-lækkerhed:) Ryan Sandes fortælles om hans tilgang til den motivation, der hvert år forsyner ham med energien til at være blandt de bedste og hurtigste:

– Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s