Ny skribent på bloggen, nye tiltag & ny form for træning frem mod Transalpine

Der er sket nye ting på bloggen siden sidst, hvilket er til stor glæde. Jacques Dehnbostel, ung dansk trail løber af stor kaliber, er nu blevet en del af ‘Exploring the Limits-bloggen’, og vil fremadrettet i fællesskab med mig dele en masse spændende viden om løb og andet gak og løjer og være med til at hæve kvalitetsniveauet. ‘Exploring the Limits’ var fra start af tiltænkt som værende et socialt blogger fællesskab, hvilket det også startede med. Så det er med stor glæde at jeg kan meddele, at bloggen fremadrettet vil passes af både jeg og Jacques.

Jacques prøver kræfter med de californiske bjerge

Jacques prøver kræfter med de californiske bjerge

Jacques er fra 1990 og arbejder dagligt i Løberen i Lyngby. Her fortæller han lidt om sig selv:

‘Mit løb startede da jeg boede i USA som 14 årig og gik til Track & Field og Cross Country. Med daglig træning, en suveræn træner og et rigtig stærkt socialt nærvær blev jeg rigtig bidt af sporten!

I min efterskoletid tilbage i Danmark året efter begyndte min træning mod Marathon, hvilket jeg gennemførte i September 2007 i tiden 3:24. Siden hen har jeg været rigtig bidt af løb, og især de lange ture hvor jeg synes at jeg lærer mig selv endnu bedre at kende. For mig er det ikke nødvendigvis distancen eller tiden der skal afgøre hvor hårdt det er – det kommer meget an på hvor meget arbejde der ligges i det. Jeg har bare erfaret, at for mig kan jeg ligge det bedste arbejde i en længerevarende aktivitet. Det er bl.a. årsagen til at jeg i den sidste tid har deltaget i løb som Nordisk Extrem Marathon, Trans Gran Canaria (Læs rapport her), Bornholm Hammertrail, Western States 100  (pacer for Leon S. Hansen), og snart Transalpine Run.

Dog skal det bemærkes at jeg stadig er en stor fan af at løbe stærkt, hvorfor jeg til hver en tid ønsker at blive ved med at deltage i halv- og helmarathons. For mig lige nu handler min træning om at blive klar parat til TAR (Transalpine Run), og komme stærkt videre, så jeg kan komme under de 2:50 til Berlin Marathon få uger efter.

Udover det, så ser jeg stærkt frem til et fedt samarbejde og ikke mindst et fedt samvær med Andreas. TAR har længe stået på min to-do liste, og med Andreas som løbepartner tror jeg det bliver alle tiders!’

Velkommen til bloggen Mr. J!

Men Jacques’ tiltræden er ikke det eneste nye tiltag. Fremadrettet vil bloggen være koblet sammen med en facebook-side under navnet ‘Exploring The Limits – Team Trail Copenhagen‘. Her vil man kunne følge de lidt hurtigere og kortere historier, og få et endnu skarpere indtryk af hvad vi og andre går og laver i fritiden med løbeskoene spændt på. Mere om det senere!

Som flere nok ved, nærmer Transalpine Run 2013  sig, og det kan mærkes især mentalt, da tankerne i stigende grad kredser omkring planlægning af løbet. I forhold til det fysiske aspekt/træningen, så har både Jacques og jeg afsluttet mængdetræningen. Risikoen for en skade er efter vores vurdering for høj, og da vi alligevel nu er så tæt på løbet, vil en fortsat mængde træning ikke gøre den store forskel ift. præstationen. Kroppen skal nu have tid til at restituere, i takt med at vi frem for mængde træner mere muskelspecifikt med masser af højde både op og ned, da det netop er hvad der er i vente til Transalpine (Undskylder den lidt dårlige kvalitet af billede):

transalpine_rute

Muskelspecifik træning kom især i dag til udtryk, da vi mødtes med Lars Bukkehave fra ‘Team Merrell Denmark‘, og sammen trænede på August Krogh Instituts løbebånd. Årsagen til at vi mødtes og trænede her, er da båndene kan køre i begge retninger. Derved kan man træne både op og nedløb, og blive ved så laaaaaaaang tid man ønsker:) Målet med træningen i dag var at forberede benene på lange drops, og derved nedsætte mængden af DOMS/muskelsmerter under løbet som resultat af længerevarende excentrisk muskelarbejde. Og hyggeligt var det:

IMG_0129

Udstyret holder, men er ikke ligefrem nyt og højteknologisk:)

IMG_0141

Lars Bukkehave (Team Merell Denmark) og undertegnet ‘på vej op’

IMG_0146

Jacques med overskud

IMG_0143

Nye sko (Sense Mantra) der skal løbes til og medbringes til løbet

IMG_0184

Den flyvende Lars

Som afslutning på oplægget, får du her bloggens første -gif-filer:

gifjacques giflars

– Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s