Interview – Per Egon Rasmussen

– Fortæl lidt om dig selv og hvorfor du løber.
Jeg er 46 år og far til til 4 i alderen 4 – 22. Har de sidste 2 år arbejdet på et lager hos en legetøjsgrossist efter mange år i møbelindustrien og tusind andre ting.
Jeg begyndte først for alvor at løbe i 2008-2009 og har ikke rigtig dyrket nogen sport før. Mit løb startede med DHL-stafet efter jeg var kommet i god form oven på at cykle små 60km dagligt til arbejde over en sommer på en gammel havelåge af en 1-gears skovcykel. Tror jeg der løb min første 5km på lige under 20min uden af have løbetrænet udover nogle småture lige før DHL.
Nu var min interesse for løb vagt og hurtig dannet jeg mig et billed om at gennemfører et maraton. Efter ca. 4 måneders træning løb jeg mit første maraton i 2008 til Cph-maraton.
Per egon 1

En lang distance uden rigtig at have løbet før og kunne ikke rigtig komme i gang igen med løb, da jeg ikke havde noget mål bagefter. Jeg kom dog i gang igen i efteråret 2009 og har løbet kontinuerligt siden, bl.a med brug af Endomondo som løbedagbog og hvor den sociale del der også har været med til at fastholde min kontinuitet i løbetræningen. En af de første årsager til at jeg ville løbe igen var at komme i god form. Desuden var jeg blevet far til tvillinger og havde indimellem brug for noget frirum hvor jeg kun var mig selv. Derudover synes jeg det er sjovt at løbe. Jeg trænede i en periode Aikido da jeg studerede til sygeplejerske i Svendborg og er lidt tiltrukket af zenbuddhisme og den japanske tankegang, hvor du øver det samme igen og igen til du kan gøre din øvelse på rygraden. Nu kan man så sige jeg øver jeg mig i løb til at prøve at nå en større forståelse eller indsigt i ens eget virkelige jeg.

Per egon profil
– Hvad har din interesse inden for løb?
De sidste 1½ år har min interesse inden for løb været trailløb og lange løb. Det faldt meget naturligt efter vi var flyttet fra København og til Nordsjælland for 2 år siden. Jeg havde haft et mål om at komme under 3 timer på en maraton og det gjorde jeg i Amsterdam 2011. Hvor jeg i foråret havde været en del af 10-20-30 studiet på Institut for Idræt. Derefter begyndte jeg at læse en del om trailløb, bl.a. på Moses Løvstads blog og på Facebook. Så i 2012 tog skov og bakker over og jeg løb mit første ultraløb i Andalusien, Spanien til Ultima Frontera i efteråret 12, da mit første ultraløb var blevet aflyst herhjemme. Min ultradebut og en 3. plads på de 83 km.
Jeg synes trailløb er fantastisk til at slippe dagligdagens stress og jag. Specielt når sporet er teknisk så du skal koncentrerer dig 100% om at løbe og på de lange ture i skov med kuperet terræn hvor hovedet kan bliver fuldstændig tømt. Synes det giver en anden ro end løb på asfalt og jagten på bedre tider, hvor du skal tjekke dine pacetider hvert andet øjeblik.
Jeg har det fint med at træne alene, men har opdaget at der er et super miljø omkring trailløb og har mødt nogle rigtig gode og dejlige mennesker via den fælles interesse for trailløb. Bl.a. på Facebook er det nemt at finde folk der vil vise deres lokale spor frem og prøver også selv at give lidt igen med at tage folk med rundt i sporet i Teglstrup Hegn et par gange om året.
Per egon 4

– Du skal løbe Winforce 100 km d. 17. august. Hvad er dine forventninger?
Den er svær og ved ikke om jeg forventer noget. Men jeg har selvfølgelig nogle forhåbninger. Jeg ser stadig mig selv som en der har meget at lære om løb og er stadig en rookie på ultradistancerne. Winforce100 ruten bliver rigtig hård når du kommer ud på de mange km og min længste distance er 85km til Salomon Hammertrail. Så jeg skal ud og bryde en ny grænse både fysisk og mentalt.
Jeg forventer måske nok at gennemfører og vil gøre mit yderste for at leverer det bedste som jeg kan på dagen. Så er jeg jo også et konkurrencemenneske og en podieplacering vil være dejlig, men der er flere rigtig stærke løbere både blandt kvinderne og mændene, så det hele skal klappe på dagen før man kommer op i top 5 vil jeg mene.
Per egon 5

– Hvad forventer du bliver den største udfordring?
Udover distancen, så kan det hurtigt blive varmen og få nok væske samt energi indenbords. Jeg var oppe og løbe 2 runder i omkring 30º varme og der viste ruten for alvor tænder.
Så skal jeg også lade være at lave et for hurtigt udlæg. Det gik meget godt til Ultraløbet Fyr til Fyr men der var distancen også 40km kortere. Tilgengæld fik jeg tæsk på sidste runde af Hammer trail da jeg havde ligget i for højt tempo om natten da jeg løb forkert på ruten.
– Hvordan har du trænet frem mod Winforce?
Jeg følger ikke nogen specifik træningsplan. Har prøvet at køre de lange løb som en tretrinsraket i år. Først 60km til Fyr til Fyr, så 85km til Hammer Trail 50Miles og nu 100km til Winforce. Indimellem har jeg så løbet nogle af de kortere Salomon Trail Tour løb. Da jeg synes jeg ikke kan få bedre tempo træning end ved at løbe et rigtigt løb, samt det sociale med at få hilst på nogle af de andre trailnørder. Efter Hammertrail har jeg stille og roligt øget min træningsmængde uge for uge. Startende med 6,5km og øget indtil jeg for første gang i mit liv har løbet en træningsuge på 100km. Har haft enkelte uger, hvor jeg har reduceret mængden, hvis jeg følte jeg trængte til mere restitution eller kalenderen var for booket. Derudover prøver jeg at variere min træning og intensitet og ikke mindst få noget bakketræning ind.
Per egon 2

– Hvilket og hvor meget energi regner du med at indtage under løbet?
Jeg kommer til at løbe på High5 Fructose 2:1 i dunken med nogle Clif Shot Bloks til at toppe med, så vil jeg nok også køre nogle af arrangørens Winforce barer ned. Noget banan og cola hvis der er det ved depotet. Har ikke regnet på den samlede mængde, men ved at jeg virkelig skal have fokus på at drikke for ikke at gå kold /varm. Morgenmaden som jeg kommer til at starte løbet på bliver havregryn, æg og banan skyllet ned med masser af kaffe og rødbedejuice.

__________________________________

Tak til Per for det fine interview – der ønskes held og lykke frem mod WINFORCE 100 løbet!

– Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s