Masser af Hm i Kbh området

Som dansker kan det være svært at finde kuperet terræn løb, der opfylder de krav der skal til i træningen, hvis man vil konkurrere i bakke eller bjergterræn- og som københavner kan det måske virke svært overhovedet at finde terræn blandt de uanede mængder af asfalt. Men der er hjælp at finde som københavner, så længe man har tid og lyst til en smule transport. I denne omgang vil terrænet omkring Lyngby/Holte blive omtalt som første del af flere. Altså vil flere oplæg med ideer til terræn tæt på Kbh, tilgå senere!

Søerne i Kbh -> Lyngby Sø = 11,2 km: Under en halv time på cykel eller 10 min i tog, så står man i det jeg vil kalde for dansk trail paradis, nemlig området omkring Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesø & Farum Sø. Her er der et hav af muligheder for at løbe enten kuperet eller fladt single trail – alt sammen med idylliske udsigtspunkter over søerne. Her er et par eksempler på hvor man kan løbe:

1. Kort kuperet rute ved nordsiden af Bagsværd Sø. Kuperingen kræver at man søger skræningen nord for søen, men har man lyst til kuperet terræn, kan man blive ved i en uendelighed langs søen og dets omskiftelige skovtyper. Ruten er meget idyllisk, man støder på udsigtspunkter ud over Furesø og Bagsværd sø, og man løber konstant til lyden af ‘ro-tag’ fra de mange kanoer og kajakker (graf nederst viser højdekurven):

Bagsværd Sø

2. Geels skov ligger et par km længere nordpå, men er bestemt værd at besøge. Skoven er lille og kompakt, men bestemt teknisk udfordrende og med et hav af små krævende bakker. Nemmest er det at følge MTB-sporet, der hele vejen er markeret. Flere tager typisk et par runder for at få udfordrende single trail, mange km og hm. Knap så smukke udsigtpunkter, men i Geels skov har man konstant næsen i jorden, for ellers går det galt:

Geels skov

Klemmeløbet arrangeret af WeLoveSport.dk har også været en tur i Furesø skoven. Ruten var kort men det betød blot at man på kort tid fik en helvedes masse ‘bakker i benene’. Min ven Jonas Hjorth Andersen deltog, og nåede på 1 time og 18 minutter (inkl. opvarmning) 500 meter op og ned. Disse typer løb kan klart anbefales til nye og spændende inspiration: Data: Distance; 1-1,5 km pr runde, hm: Afhænger af antal runder:)

Hjort Klemmeløb

Men der er selvfølgelig også mulighed for længere ture i området, såsom Lyngby Sø/Furesø/Farum Sø rundt og retur. Kuperingen kan man nemt selv styre, da bakkerne kan rundes uden at de skal bestiges, og derved kun få fladt single trail. Sagt på en anden måde, kan turen skræddersyes til ens niveau og lyster, hvilket kun gør ruten endnu mere fortrinlig. Turen er i alt 28-30 km afhængigt af hvor du præcist starter, og er du bare en smule bakke søgende, kan du nemt løbe 500 hm+. Data: Distance; 28-30 km (start ved Lyngby Sø), hm; 100-600 hm+.

Furesø løb

Til sidst bør Hareskoven også nævnes, med mulighed for at løbe en flad men forholdsvis teknisk lang rute. Det røde MTB spor bringer smil frem på læben, når man svinger hurtigt rundt i svingene og giver den gas på de flade stræk. Ruten er hele 26 km lang, og for tiden godt markeret på nær et sted – så et kort vil gøre underværker hvis man er ny på ruten. Turen rundt kan bestemt anbefales (OBS: Kortet nedenfor viser størstedelen af ruten, men altså ikke alle 26 km. Se hele ruten her)! Data: Distance; 26 km, hm; 170 hm+

Hareskoven

God træning i terrænet!

– Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s