Online løberåd

På internettet kan man i dag finde stort set alt. Heldigvis indbefatter det blandt andet skarpe løberåd fra yderst kompetente løbere, der i en vis årrække har beskæftiget sig med løb og dets teknik. Måske virker det en smule religiøst at begive sig ud til kurser, der fortæller en hvordan man løber korrekt, men sandheden er blot at “Alle kan løbe, men ikke alle kan løbe hensigtsmæssigt“.

Craig Alexander passing Terenzo Bozzone

Craig Alexander passing Terenzo Bozzone (gearrunningstore.com)

Der findes mange tekniske måder at løbe/bevæge sig på, og jeg skal ikke kunne sige hvilken stil der er mest korrekt/ skadesforebyggende/ økonomisk. Til gengæld kan vi nok alle blive enige om, at ved at lande hårdt på hælen foran kroppen og bøje for meget forover i lænden når de løber, ikke gavner ens løbestil – nok nærmere modsat.

Posemanden viser den knap så optimale "Minestryger"

Posemanden viser den knap så optimale “Minesøger”

Inden for de sidste par dage er jeg faldet over to forskellige løbecoaches, som hver giver et par tips til “What to do and what not to do” – fælles for dem begge er at optimere løbestilen hos den enkelte! Først er der Ole Stougaard, der på sin hjemmeside  giver sit umiddelbare tip til hvordan den klassiske løber kan optimere stilen, nemlig via kadencen – Tjek hans blog oplæg her. Ligeledes er der Posemanden (billedet ovenfor), der via både tekst og video giver en oversigt over de typiske fejl man begår, når man påbegynder en løbestilsændring over mod forfodsløb. Spørger du posemanden, er “fladfodsløb” en bedre term- tjek her hvorfor.

Så er der lidt at læse på her i weekenden, og med en god omgang musik i højtalerne er der ikke andet at sige, end GOD WEEKEND!

– Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s