Speedgoat 50k

Speedgoat er navnet på et amerikansk 50 km løb, som den legendariske ultra løber Karl Meltzer står bag. Løbet er 50 km langt og indebærer 11.000 fod højdemeter, hvilket cirka svarer til 3,5 km. Tjek ruten ud her:

Løbet er netop blevet afholdt, og ikke overraskende sejrede Kilian Jornet igen igen.. tro det eller ej:) Det begynder næsten at minde om Formel-1 få år tilbage, hvor Schumacher i Ferrari bilen sejrede stort set hver gang. Men uanset hvad man synes, må man tage hatten af for den udholdende spanske løber! Han besidder evnen til at blive ved med at kæmpe, selvom han vinder næsten alt hvad han peger på -og det er der bestemt ikke mange atleter der kan! Slutningen på løbet endte dog ikke helt som altid. Kilian Jornet havde på ruten valgt ikke at følge sporet 100 % i hårnålsvingene, og det betød at han mistede præmiesummen på i alt 4.000 dollars. Det har der siden været en del diskussion om, hvilket du kan læse om på dette blog indlæg fra iRunfar, samt tjekke ud i videoen nedenfor:

Anna Frost tog både sejr og præmiesum og viste, som Kilian, endnu en gang at hun er skarpere end alle andre! Det er imponerende hvordan hun smilende kan klatre op af en bjergside, og stadigvæk give den maksimalt gas fra start til slut. Læs hendes beretning fra løbet her.

Løbet er en del af Skyrunning series, hvor der blandt eliten kan samles point ind. Skyrunning har formået i år at samle mange af de store stjerner “under et tag”, hvilket har gjort elite ultraløb endnu mere spændende at følge. Det der dog undrer mig er at konkurrencerne inden for Skyrunning er så korte – hvorfor er UTMB f.eks. ikke en del af Skyrunning??.. Der er nok en forklaring et sted:) Skulle du have lyst til at prøve kræfter med et kort ultraløb der byder på masser af kuperet terræn – så er Speedgoat 50k nok et godt bud! Vi håber på at der snart er dansk deltagelse (hørte du det Henrik Leth Jørgensen?):)

– Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s