Barkley Marathons 2012

 

Barkley 100 miles kaldes et af de hårdeste ultramarathons i verden – men det er der jo så mange løb der gør 🙂 Andreas og jeg er dog enige om, at Barkley er det mest vanvittige ultraløb vi to har hørt om! Og netop denne weekend afvikles løbets 2012-udgave.

Løbet emmer af mystik og vanvid, og det lader til, at dets hovedformål er at lave en så sindsyg udfordring, at næsten ingen mennesker formår at gennemføre. Så “blot” det lykkes én at komme i mål bliver man medlem af en meget eksklusiv skare.

Barkley Marathons er et (mindst) 100 miles langt løb, der løbes af 5 omgange på en runde i et meget kuperet terræn i Tennessee i USA. Ruten er ikke afmærket, men skal selv aftegnes fra et Master-kort og herefter følges af deltagerne. I løbet dokumenterer man sin færden på sporet ved at rive sider ud fra 10 forskellige bøger placeret på sporet.
Siden løbet første gang blev afholdt i 1986 er det blot lykkedes 10 mennesker (ud af over 700 startende) at finde disse ti bøger på 5 runder og dermed gennemføre de 100 miles indenfor tidsgrænsen på 60(!) timer.

Rutens stigninger og fald giver en del af forklaringen på, hvorfor så få mennesker klarer sig gennem udfordringerne. 18.000 meter opad og 18.000 meter nedad fordelt over de 160 km. Det giver en gennemsnitslig højdeændring på 225 meter for hver kilometer løbet!!!

Udover denne vanvittige højdeprofil bliver man som deltager udfordret af “stiernes” og terrænets manglende fremkommelighed. Se billeder og beskrivelser af løbet på den “uofficielle” hjemmeside her.
På denne side kan I også finde tidligere Race-reports fra nogle af de få, som har kæmpet sig igennem løbet.

Den kontroversielle ultraløber Charlie Engel gav sig i kast med løbet i 2010, men nåede kun lige ud på 3. runde inden han gav op og vendte om. Hans artikel og videoer på Runnersworld giver et meget godt indblik i, hvad løbet går ud på.

For at bidrage til mystikken om løbet, findes der ingen officiel hjemmeside men en meget speciel FAQ 🙂 vi har ikke kunne finde nogen startliste, så vi må jo bare vente til en gang i næste uge med at få at vide, hvem der stillede op, og om der var en enkelt heldig, der gennemførte!

Hvad vi dog ved, er at danske Kent Møller deltog i løbet sidste år. Kent klarede de første 20 miles (ca. 32 km) på 12:10 (til sammenligning har Kent løbet 100 km på 9:40). Kent har her beskrevet hans oplevelse af løbet.

Som lidt ekstra læsning om Barkley, har Washington Post skrevet en spændende artikel om løbet – læs den her.

Reklamer

4 responses to “Barkley Marathons 2012

  1. Brett var nr.10 som gennemførte.

    Jeg satser på at jeg skal forsøge igen i 2013, hvis jeg kan få startnummer.

    Kent

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s