Vallåsen – Perfekt location for højdemetertræning

For dem der ikke ved det, er Vallåsen et lille skisportssted i den vestlige del af Skåne. Skisportsstedet ligger cirka 1,5 times kørsel fra Kbh, og udgøres af en bakke med 145 meter i højdeforskel. Om sommeren er det et ideelt sted for bl.a. down-hill bikere, men hele året er stedet eminent for os trailløbere, der gerne vil have lidt højdemeter i benene.

Jeg tog i dag dertil sammen med to venner, for at opleve stedet på egen hånd, og ikke mindst få benene kørt helt i bund:) Vi lagde ud med at tage turen op og ned 6 gange på randonee ski, lige indtil at vi blev stoppet af en ansat på snescooter. Her fik vi af vide at vi skulle betale (300 svenske kr/dag) for at få lov til at fortsætte, hvilket ingen af os var interesseret i. Vi droppede skiene, og i stedet  tog jeg trailskoene på og gav den gas, hvilket den ansatte umiddelbart ikke så nogen problemer i. Alt i alt blev det en fantastisk dag, med i alt 1100 højdemeter i skøn vintersol.

Stedet tilbyder selvfølgelig sneløb i vinterperioden, da så længe der er minusgrader, vil snemaskinerne pumpe løs 24/7. Dog kan man søge ud i skovterrænnet, og i stedet få skiftet underlaget ud med kuperet skovterræn hvis sneen driller, eller en ansat kommer og smider en væk:) Jeg så umiddelbart ikke nogen stier i skovterænnet, men hva søren… – hvem har brug for det? Tag til Vallåsen hvis du skal have pulsen ekstra op og måske “nedkæmpet” benene frem mod et alpeløb – for det er bestemt værd at besøge:)

– Andreas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s