[Test] – Arcteryx Accelero Jacket

Arcteryx er om nogen kendt for at levere kvalitetsprodukter, og må siges at være outdoor tøjets Rolls Royce. Men det er ikke hvert produkt der er lige opsigtsvækkende, og dette er netop tilfældet med denne jakke. Jakken er ment til at holde vinden væk fra kroppen, samt være en smule isolerende og vandafvisende, mens den stadig skal give komfort under længerevarende endurance aktiviteter.

Den vejer 258 gram, og består primært af Dry webTM, et materiale der udover at holde vinden væk, er en smule strækbart og hurtigtørrende. Albuerne er artikuleret som man kender fra samtlige jakker fra Arcteryx, således at den får bedre pasform ved aktivt brug. Ved enden af ærmerne har Arcteryx benyttet sig af Schoeller® Dynamic GNS (blanding af nylon og spandex), der ved at være elastisk, tætner til håndleddene uden brug af stroppe.

Førstehåndsindtrykket var en blandet fornemmelse for mit vedkommende. Den gule farve mindede mest om karry farven fra det indiske køkken, uden at være skrigende eller svag. Den føltes forholdsvis let og samtidig bestående af behagelige materialer, med elastiske ærmeafslutninger der slog mig som værende en detalje, der ikke ville virke i praksis.

Efter flere måneders brug står det nu klart, at jakken ikke var værd at skrive hjem om, og i dette tilfælde passede førstehåndsindtrykket fint med den endelige vurdering. Jeg kan ikke finde ud af, hvorvidt jakken prøver at være en letvægtsjakke eller bare endnu en klassisk vindjakke. Den har meget få detaljer som f.eks. kun en lomme ved venstre overarm, men alligevel er materialerne for tykke til at den kan beskrives som værende en letvægtsjakke. Jeg kunne jeg godt have ønsket mig et par ekstra lommer omkring hoften, da det ikke ville gøre nogen forskel om den vejede 20 gram mere, nu hvor den alligevel vejer næsten 300 gram. I dag fås letvægtsjakker helt ned til 65 gram, og da jakken er langt fra dette, kan to ekstra lommer ikke skade.

Detaljen omkring ærmetilslutningerne virker ikke til at være rigtig funktionel. Det eneste positive er, at det kan føles rarere at bære et armbåndsur, og at det føles behageligt om håndleddene såfremt man bærer ærmerne i fuld længde. Men ønsker man at få luft til armene, er det ikke muligt at trække ærmet op, da materialet ikke er justerbart, og denne begrænsning trækker ned efter min vurdering.

Sidst men ikke mindst skal lynlåsen nævnes. Lynlåsen er utrolig nem at lukke, og man kan tydeligt mærke at der er brugt kvalitetsmaterialer. Men den har et problem. Lyner man lidt ned for at få lidt frisk luft, vil vinden i mange tilfælde påvirke selve hovedet på lynlåsen, således at den automatisk åbner endnu mere op. På adskillige cykelture har jeg oplevet, at jakken ikke har kunnet være halvt åben, uden at vindmodstanden åbnede jakken yderligere op. Det er bare ikke godt nok!

Endeligt kan jeg konkludere, at da jakken ikke kan kategoriseres som værende en letvægtsjakke, har den simpelthen for få detaljer. Det ville ikke skade hvis der fandtes ekstra lommer, da ingen brokker sig over om den vejer lige under eller over 300 gram. Lignende jakke er set hos samtlige konkurrenter, hvilket ellers ikke er hvad man kan forvente af Arcteryx, der plejer at skille sig ud fra mængden. Men søger man en typisk vindtæt jakke til forår/efterår, er dette da et fint bud – såfremt man er vild med farven.

Jakken får 3 ud af 6 mulige.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s