Ironman World Championship på Hawaii

Nu er det endelig blevet tid til et af årets triatlon-højdepunkter. I hvert fald for os som tilskuere herhjemme i Danmark og helt sikkert også for de 1800 dygtige atleter, der har sikret sig en plads i året verdensmesterskab i Ironman på Hawaii.

Konkurrencen bliver skudt igang lørdag den 8. oktober klokken 6:30 lokal tid (18:30 dansk tid). Og vinderen vil komme i mål omkring otte timer senere! Det bliver otte spændende timer, vi glæder os meget til at følge!

Rasmus Henning stiller endnu engang op i den professionelle række, og vi håber meget på, at tredje gang bliver lykkens gang for Henning. Han er eneste danske professionelle atlet, der stiller op, og vi tror på at I år bliver hans år. Med hans femte-plads for to år siden med en “halv-brækket” hånd og hans uheldige præstation sidste år, tror vi på, at han i år har nok kampgejst til at gå hele vejen.

Martin Jensen, som sidste år også stillede op og faktisk opnåede et bedre resultat end Henning, stiller ikke op til start i år, da han har prioriteret anderledes i hans race-kalender.

Realistisk set bliver det en meget hård kamp for Henning, da det i år er et meget højt niveau hos de andre deltagere. Verdensrekorden på Ironman-distance-triatlon er i år blevet slået to gange og den nye verdensrekord-indehaver Andreas Raelert stiller også op på Hawaii. Han må sammen med Craig “Crowie” Alexander og Marino Vanhoenacker ses som meget seriøse konkurrenter til sejren (og så har man vist også lidt danske briller på 🙂 ). Men vi er optimister til det sidste og tror på dansk sejr på lavaøen!
Se alle de professionelles startnumre her.

Læs her en pressemeddelelse fra Rasmus Henning om konkurrencen lørdag.  Og hans egne vurdering af chancerne lørdag.

På kvindesiden har vi klart mest tiltro til britten Chrissie Wellington. Hun slog ny verdensrekord med 8 timer og 18 minutter ved Challenge Roth, og det virker lidt som om, at når Chrissie er på toppen, har de andre ikke rigtig en chance. Hun er dog imponerende at se i aktion – og vi glæder os til at se, hvor mange af mændene, hun kan slå 🙂

Der er samtidig en lang række danske age-group-atleter, der stiller til start. Vi håber naturlig vis også på lige så flotte resultater her, som var tilfældet sidste år.

Ironman-organisationen sørger for live-dækning af løbet hele vejen igennem med live-streaming og video. Følg konkurrence live på nettet sammen med os her!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s