Spartathlon 2011

Det historiske græske ultraløb Spartathlon bliver næste weekend afholdt, og byder på 246 km i både varmt og meget fugtigt klima, der skal gennemføres på under 36 timer. Løbet er sat som værende et af verdens hårdeste, pga. rutens længde samt de snævre tidsgrænser, der for hvert depot er sat. Er man langsommere end deltiden ved det enkelte depot, får man ikke lov til at fortsætte!

Yiannis Kouros - rekordholder på ruten

“Spartathlons historie går tilbage til år 490 før Kristi fødsel, hvor budbringeren Pheidippides løb fra Athen til Sparta med anmodning om hjælp til krigen mod Perserne. I 1983 genopstod hans bedrifter som officielt løb. 246 kilometer på under 36 timer – Spartathlon.

Spartathlon bliver afholdt i den olympiske ånd om fair play og venskab. Hele arrangementet er gennemsyret af denne idealisme, og der kan kun tillægges stor ros til arrangørerne, byerne og de mange frivillige der lægger kræfter til, for at gøre dette til den store oplevelse som det er. Alle der kommer i mål i Sparta er vindere. Præmien er en olivenkrans og en skål vand. Det er, hvad enten du er nummer ét eller sidst”. (Henrik Schriver – kuul.dk)

Ruten starter i Athen, og løber langs mindre småby asfaltveje og bjergstier til byen Sparta. Højdemeteren på ruten er 1200 meter, hvilket løberne får at føle, når de har passeret byen Lyrkia, og begynder rutens højeste stigning på 960 meter.

370 deltager i år i dette løb, heriblandt 8 danskere:

  • Poul H. Christensen
  • John H. Christensen
  • Henrik Schriver
  • Gert Hougaard
  • Bjarne R Jensen
  • Keld Jørgensen
  • Anne-Marie Rossen
  • Per Hjorth
Den største danske succes har været landsholdsløberen Lars Skytte Christoffersen, der i 2008 blev nr. 3 og i 2009 blev nr 2. Vi prøver ihærdigt at få et interview med denne fantastiske løber..
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s