[Test] – Osprey Hornet 32

Osprey udgav for ca et halvt år siden en ny letvægtsudgave, der skulle sætte nye standarder, og dermed måtte den gamle Exos serie se sig slået. Tasken hedder Hornet, og udkommer i 3 forskellige størrelser; 24, 36 og 48 L. Tasken kommer kun i en farve og vejer 600 gram for en 32 liter størrelse i M/L.

Da vi i slutningen af juli løb fra Chamonix til Courmayer, skulle vi finde en taske der først og fremmest var let, men ligeledes også åndbar og egnet til løb. Hornet tasken i en str. 32 så ud som værende en god kandidat, så vi tog hver en med på turen i alperne. Lige siden har den været en fast løbemakker på længere ture, hvor større udstyrsgenstande skulle medbringes.

De tre vigtigste egenskaber ved produktet:

  • Store mængder mesh holder vægten nede og gør tasken mere åndbar
  • Vandlomme er adskilt fra resten af tasken
  • Yderst brugbar frontlomme

Mesh
Ved nærmere undersøgelse falder man først over at den luftige metervare mesh, der er brugt utallige steder på tasken. Bl.a. omkring bæresystemet finder man store områder med mesh, som er med til at gøre tasken åndbar samt holde vægten nede på et minimum. Desværre betyder det også at tasken kun tåler lidt slid, hvilket for kort tid siden kom til udtryk da en af stroppene til en lynlås faldt af, da jeg skulle lukke en lomme. Så ønsker man at bevare tasken i dens oprindelige stand, skal man være yderst skånsom med den. Ligeledes er vandtætheden for meshmaterialet lig nul, hvilket betyder at både top- og frontlomme kun kan bruges til udstyr der tåler vand, da de begge er beklædt med mesh.

Bæresystemet sidder godt indtil ryggen både under gang og løb, og hoftebæltet fuldfører sit arbejde ved at følge hoften rundt uden at gnave og give sår. Gnaveproblemer kunne ellers tænkes at være et problem, da stort set al komfort i remme er sparet væk. En sidste detalje der skal nævnes er, at der ved både skuldertroppene og bæltet sidder små lommer, som er yderst brugbare til gels eller andet småt.

Låget på tasken udgøres af 2 lommer, hvor den ydre som nævnt er lavet af mesh. Dermed har man en let tilgængelig lomme øverst, og en vandafvisende lomme inderst. Låget kan afmonteres fra selve tasken på få sekunder, og dermed bruges separat.

Selve det store rum er uden detaljer men kan komprimeres vha. tynde stroppe på begge sider, hvis man kun skulle få tasken halvt fyldt op. Rummet lukkes foroven ved at stramme en strop, og dermed kan man afmontere låget og få en endnu lettere taske der stadig holder fast på udstyret i det store rum – smart detalje hvis man er letvægtsentusiast.

Vandsystem
Osprey har valgt at holde vandlommen separat for resten af tasken, og dermed sikre at taskens indhold holdes tørt, såfremt der skulle ske en lækage. Og som en fin lille detalje er der i bunden af denne lomme et hul, hvis der skulle være behov for at dræne lommen. Det største minus finder man desværre også her. Vandlommen ligger placeret op ad ryggen, og fylder man tasken op med udstyr, vil der være begrænset plads til en fyldt camelbag. Dette stiller som minimum krav til et vandsystem med lukkemekanisme, således at der ikke bliver presset vand ud af mundingen. Dette problem havde jeg gennem hele løbeturen, da mit Salomon vandsystem ikke havde en lukkemekanisme for enden af mundingen. Jeg havde dermed konstant vand dryppene fra mundingen, hvilket gav grund til en voksende irritation. Her kunne man have ønsket en smule fast materiale til at stivne skillevæggen mellem de to rum, således at vandsystemet ikke ville ligge under pres. Vandlommen er derudover ikke lukket for oven, så skulle det sne eller regne kraftigt, vil lommen hurtigt blive våd.

Et stort plus er frontlommen der ikke nok med at være nemt tilgængelig, er stor og rummelig. Her vil man nemt kunne have gels, ekstra vest, jakke eller måske et kamera liggende. Frontlommen er ligeledes beklædt med reflekser, således at biler om natten vil kunne se dig i vejkanten.

Overall
Alt i alt en udmærket taske, der med sine kun 600 gram opfylder de fleste behov man som løber kunne have. Alt på tasken er gjort småt og let, men dette sætter dog kun minimale begrænsninger for brugen. Hornet tasken kan jeg klart anbefale til dem, der skal på en længere løbetur, og har brug for plads til de basale udstyrsgenstande, såsom tøj, sovepose, mad mm. Men husk, den lave vægt koster på styrken, og ønsker man en taske der holder ved i flere år, begår man en fejl ved at købe Hornet tasken.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s