DNF, men til gengæld lidt klogere!

Som jeg kort fik skrevet for et par dage siden, var Jonas og jeg meldt til Nordisk Challenge her i weekenden. Jeg vil her lige forsøge at redegøre lidt for løbet og tiden op til.

Ugerne op til løbet var rimelig hektiske og ikke helt så optimale, som vi kunne have håbet på. Den kvinde, vi skulle have haft med som 3. deltager på holdet, blev skadet nogle uger inden løbet, og vi kiggede os derfor om efter en ny tredjemand og fandt heldigvis en af Jonas’ kolleger, som var klar på at race med os.
Desværre blev han syg om tirsdagen før løbet og meldte afbud. Vi var derfor på desperat jagt efter en reserve i dagene op til løbet, for hvem er lige frisk på at deltage i et adventurerace på et døgn, men blot 3 dages varsel?!

Det var Danny Jensen 🙂 Gennem løbsarrangørerne var vi så heldige at få kontakt til Danny, som uden megen tøven meldte sig klar som vores 3. mand, dog med forbehold om at svømme og inline-teknikken ikke var lige i øjet.
For os spillede det ikke den store rolle, da vi på dette tidspunkt blot ønskede at sikre vores plads til dette stort anlagte adventurerace.

Med ny tredjemand blev de sidste par dage lynhurtigt fyldt op med planlægning og koordinering af udstyr og transport til Ry i Søhøjlandet, hvor løbet skulle finde sted! Der var derfor ikke meget ro og afslappethed i forberedelserne for mit vedkomne, og helt frem til starten fredag aften klokken 20, synes jeg ikke at vi havde den nødvendige tid og ro!
Vi kom dog frem til start og begav os omkring halv ni fredag aften ud på den indledende prolog i Silkeborg centrum.

Prologen var en super fed sprint rundt i Silkeborg, hvor der var lagt specielt vægt på vandaktiviteter. Sprinten startede med rappelling,  rafting og svømning, før vi røg ud på ca. 70 minutters orienteringsløb med vandpassager og højdemeter. Prologen gik udmærket på trods af Dannys begrænsede svømmetræning, og vi var klar på det næste døgns strabadser!

Foto: Michael Filyo

Fra prologen i Silkeborg kørte vi til Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, som fungerede som start og mål for den egentlige konkurrence. Her på skolen kiggede vi på vores udleverede kort og klargjorde vores udstyr. På grund af den travle uge op til løbet, havde vi ikke haft tid til at få klargjort energi og udstyr så det brugte vi alt for meget tid på her om aftenen. Vi blev dog færdige og nåede lige 30 minutter i posen inden vi kom i tøjet og gjorde klar til start kl. 0200.
2 minutter før start kom Jonas i tanke om, at vi ikke havde vores elektroniske tidtagningsbrik, som vi havde glemt i vores svømmevest, der var pakket langt væk! Dette var meget symptomatisk for den stress og mangel på overblik/overskud der prægede optakten til løbet. Vi fik heldigvis, med stor hjælp fra Simon (løbsarrangør), far i en ny brik og var klar til start.

Her løb vi i samlet flok ud til et sted i skoven, hvor vi fik oplyst at vi skulle søge 150 meter i nordlig retning. Her lå en masse kort på jorden, og det første o-løb var således igang! Dette første o-løb var super kaotisk med en masse højdemeter – fedt 🙂
Jonas havde efter prologen beklaget sig over mavesmerter, men vi havde indtil nu håbet på hurtig bedring. Det var dog ikke sådan det skulle gå, og Jonas led under løbet af kraftige smerter i maven, som kun tog til.
Efter et godkendt – men bestemt ikke prangende – o-løb kom vi tilbage til vores cykler og vi skulle igang med det første stræk på cyklerne. På skolen forsøgte Jonas at få lindret mavesmerterne ved at gå ind på toilettet – men uden succes. Vi forblev dog optimister og fortsatte derudaf, men desværre gjorde mavesmerterne, at Jonas’ ydeevne blev sænket drastisk. Vi kunne nærmest kun trille derudaf i skoven og bevægede os meget langsomt frem. Det var dels super smertefuldt for Jonas, ret koldt for Danny og jeg og sindsygt frustrerende for os allesammen. Det var jo bestemt ikke, hvad vi havde håbet på eller forestillet os, vi skulle ud i!

Efter ca. 2,5 timers løb og cyklen stoppede vi op ved en post og tog den endelige snak. Vi var jo godt klar over allesammen, at det ikke kørte og havde nok langsomt indset, at det ikke var noget ved at blive ved! Vi valgte derfor at sige tak for denne gang og cykle tilbage til skolen. Det var noget af en kedelig beslutning at skulle tage! Det er første gang vi ikke har gennemført et løb, vi har deltaget i, men vi har jo altid vist, at der var en reel risiko for, at det ville ske!
Noget slukørede, men nok også lidt lettede, kørte vi ind på efterskolen og hoppede i poserne igen. Vi var oppe næste morgen og pakke vores ting sammen og tog tilbage til Sjælland. Det var super ærgerligt at side i bilen i det fantastiske vejr og vide, hvilke fantastiske oplevelser, vi gik glip af. “Heldigvis” var Jonas stadig ved siden af sig selv og hans krop var ikke i orden, så vi følte (og føler stadigvæk) at det var den rigtige beslutning vi traf!

Vores DNF gav os selvfølgelig også en hel lørdag og søndag, som ellers var blevet brugt med race og restitution. Jeg fik løbet en tur om lørdagen for at brænde lidt af den opsparede energi af og fik ellers reflekteret lidt over weekendens oplevelser. Jeg synes ikke, weekenden var spild af tid og penge, men fik derimod mulighed for at tænke lidt over hvorfor jeg tager rundt til den her slags konkurrencer!
Da vi kørte rundt derude fredag nat var det bare ikke sjovt – specielt ikke for Jonas. Det skal selvfølgelig ikke være sjovt hele tiden, men det skal det være det meste af tiden, for det er jo netop derfor vi gør det! Jeg elsker at orientere rundt i flot landskab og synes at de udfordringer med møder ved et adventurerace er vildt fede og det gør mig glad. Jonas og jeg deler ved løbene nogle super fede oplevelser – og det er det der betyder noget for mig!

Men den optakt med stress og jag, havde fået mig til lidt at glemme at glæde mig over det fede løb. Jeg havde haft mere fokus på, hvad der skulle gøres og fås styr på end jeg havde haft på at glæde mig – og det gider jeg ikke igen! Det skal være lysten der driver værket og der skal være sjovt! Det betyder også at ambitionsniveauet skal være tilpasset, så vi har fokus på at lære og køre så hurtigt vi kan og samtidig have det sjovt, istedet for at stresse over den tid, vi er efter de hurtigste.
Det kan være, at vi på et tidspunkt kan være med om DM-titlen, men det kan vi lagtfra endnu, så derfor er det bare et stress moment at følge med de hurtigste.
Jeg vil hellere være den gladeste adventureracer end den hurtigste, men vil selvfølgelig helst være begge dele :D. Men jeg tror også det kommer nemmere, hvis det er lysten, der driver værket!
Samtidig er det efterfølgende blevet mere tydeligt for mig, hvordan betydningen af sådan et løb bliver blæst ud af proportioner, når man befinder sig sammen med andre tossede adventureracere. Løbet og resultatet bliver hurtigt det vigtigste i verden – og sådan hænger det jo heldigvis ikke sammen!

Der er således et par ting jeg tager med fra vores første DNF:

  • Hav altid fokus på, at jeg dyrker AR fordi jeg synes det er fantastisk og sjovt – og det skal det altid være! Og husk at sætte pris på og nyde de fantastiske og hyggelig oplevelser med holdet!
  • Hav bedre tid og mere ro i tiden op til løbet. Tag det roligt og glæd mig!
  • Mød ALTID op så tidligt som muligt til indskrivning, så der er god tid til kort-kig og strategilægning.
  • Der kan blive ret køligt om natten, selv i slutningen af april. (specielt, hvis ikke man bruger kroppen) 🙂
  • AR er ikke alt. Sørg derfor for at have prioriteterne i orden. Specielt i tiden op til løbet og i træningen. (Det er okay at blive lidt skør lige omkring og i racet 🙂 ).
  • Erfaring er ALT i AR!
Der er endnu ikke kommet resultater fra løbet, men jeg har læst mig til at forhåndsfavoritterne fra Team DareDevils løb med sejren. Deres evner er imponerende, og det ville være fantastisk på et tidspunkt at kunne følge med 🙂 Det er jo bare om at træne og få mere erfaring, som her i weekenden! For jo mere vi er afsted til race jo mere indser vi, hvor afgørende erfaringen er. Vi glæder os derfor til der kommer mere af den 😀
Næste projekt er Extrem Marathon den 28.-29. maj. Vi deltager på 70 km distancen og glæder os allerede til oprejsning fra weekendens løbsmæssige skuffelse!
/Thomas
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s